Het Kenniscentrum Arbeidsmigranten

Van fabels naar feiten! Ook daar werkt Bluehub hard aan, bijvoorbeeld door haar rol binnen Het Kenniscentrum Arbeidsmigranten.

Arbeidsmigratie staat steeds hoger op de agenda in de politiek, economie en media. Maar het blijft een complex fenomeen waarover nog veel onduidelijk is. Daarom is recent Hét Kenniscentrum Arbeidsmigranten opgericht. Het Kenniscentrum is erop gericht kennis en informatie over arbeidsmigranten te ontwikkelen en te verspreiden, zodat betrokkenen beter worden geïnformeerd en de beeldvorming over arbeidsmigranten objectiever wordt. Bluehub is hierbij betrokken als uitvoeringsorganisatie en richt zich o.a. op het inrichten van de organisatie, coördineren van onderzoek en PR. Een mooi praktijkvoorbeeld van onze competenties op het gebied van onderzoek, community building en communicatie!

Bart werd door Flexmarkt geïnterviewd over de oprichting van het Kenniscentrum Arbeidsmigranten. “Centraal bij ons staat de kennis op het gebied van de thema’s werken, wonen, integratie en cultuur. Arbeidsmigranten vormen een volwaardige doelgroep in Nederland. Deze thema’s spelen dan ook in onze samenleving en ze raken elke uitzender die met arbeidsmigranten te maken heeft. Wij gaan dus ook uitzenders desgewenst voeden met objectieve informatie over deze onderwerpen.”

Het hele interview met Bart in Flexmarkt lees je hier