Esther Cazant

Marketing Manager

Hoe gaaf is het om als 25-jarige jezelf te ontwikkelen binnen een innovatieve startup als Bluehub. Ondernemerschap, dynamiek en tal van leermomenten vullen mijn week en mijn ambitie om mee te groeien.

Mijn interesse ligt in de frictie tussen creativiteit en zakelijkheid. Mijn studie, Visual Art & Design Management, richtte zich op het opleiden van ondernemende leiders die zowel de zakelijke als de creatieve wereld kennen. Van projectmanagement en businessplannen schrijven tot visual identity en concept en creatie. In mijn rol als Brand & Event Manager kan ik mijn organisatorische skills en creatieve ideeën met elkaar in balans brengen. Nieuwe projecten of uitdagingen waar ik mijn creativiteit in kwijt kan triggeren mijn uitbundige enthousiasme en zo lang we blijven bewegen en vernieuwen zal ik me niet snel vervelen. De verbinding kunnen leggen en daarmee anderen helpen in hun uitdaging, innovatie of onderneming is iets waar ik erg blij van word. En al helemaal als dit initiatieven zijn die een positief effect op onze aarde hebben.

Toen de keuze voor een vervolgopleiding in 2009 kwam, richtte mijn oog zich al snel op de Randstad. Door het gebrek aan creatieve opleidingen en mogelijkheden in de regio Noord-Limburg vertrok in naar Utrecht om aan de Hogeschool voor de Kunsten, Kunst & Economie te studeren. Na vier jaar in Utrecht en één jaar in Eindhoven werd ik toch teruggeroepen naar deze regio en de ontwikkeling in die tijd overtuigde mij: deze regio heeft een hoop te bieden! Op zoek naar innovativiteit en verbinding kwam ik bij de organisatie TEDxVenlo als vrijwilliger de rol van Marketingcoördinator vervullen. Een rol die ik in 2017 voor de derde keer met plezier uitvoer. Juist middels deze organisatie ben ik bij Bluehub terecht gekomen.

Binnen ons team wordt ik gekenmerkt als ‘de nerd’ of ‘tech savvy’ en ben daarom ook medeverantwoordelijk voor onze ICT-omgevingen. Een rol die ik graag aanneem en in mijn vrije tijd nog een stapje verder neem in spellen als MOBA’s, RPG’s en FPS’s. Daarnaast trekken andere culturen mij erg aan, wat zich uit in reizen en het koken in verschillende keukens, met name de curry’s en rijstschotels vinden hun weg naar mijn eettafel. Voor elke film van Quentin Tarantino mag je me ‘s nachts wakker. Ik probeer heel bewust te leven en het milieu te ontlasten waar ik kan. Boeddhisme speelt voor mij een belangrijke rol en vormt voor mij de leidraad in mijn leven.

Esther Cazant

Marketing Manager

M: +31 (0)6 15 94 15 08

E: esther@bluehub.nl

Esther is trots om mee te werken aan TEDxVenlo:

TEDxVenlo is kenmerkend voor mij. Mensen verbinden, nieuwe ideeën en innovaties een podium geven; daar krijg ik energie van.”

Esther over één van haar projecten:

“Ik werk graag voor Blue Engineering. Hun innovativiteit, bedrijfscultuur en kijk op de wereld vind ik inspirerend.”