Sanne Minten

Business Development Manager

Mijn passie is samenwerken met nieuwsgierige mensen. Ik analyseer graag en draag daarmee bij aan missie gedreven innovaties, nieuwe verdienmodellen en beleid. Mijn favoriete thema’s zijn: Agrofood & Lifestyle.

Als Business Development Manager bij Bluehub houd ik me oa. bezig met sociale innovatie en ontwikkelingsvraagstukken bij (lokale) overheden. Momenteel met name rondom de uitwerking van Cittaslow en Lifestyle. Dat omvat de thema’s: positieve gezondheid, beweging, duurzaam lokaal voedsel en korte/ collegiale ketens. Die thema’s hebben raakvlakken met ontwikkelingen in de landbouw, het landschap en toerisme. Veelal probeer ik daarom in de projectplannen cross-overs te maken met andere disciplines.

Daarnaast werk ik met mijn Bluehub collega’s en partners in Venlo en omstreken, over de grens in Duitsland, mee aan het Interreg project: Healthy Building Network, dat zich inzet voor meer ‘gezonde gebouwen’ in de regio.  Bij het ontwerp – en de business case – van het gebouw/renovatie, worden duurzaamheid, Cradle2Cradle bouwmaterialen en de gezondheid/beleving van de gebruikers meegenomen.

Mijn passie loopt als een blauwe draad door mijn studie en carrière heen, dat is het analyseren van complexe vraagstukken.  En die hebben we vandaag de dag helaas (gelukkig voor mij) voldoende. De uitdagingen waar we – als huidige bewoners van deze aarde – voor staan, vragen volgens mij om: de verantwoordelijkheid tot reflectie, een integrale benadering, missie gedreven innovatie, verdienmodellen met maatschappelijke meerwaarde en daarmee ook om een transitie naar een ander soort economie. Een regeneratieve economie, waarbij het gaat om het herstellen van sociaal en natuurlijk kapitaal. En waarbij we ruimte creëren voor ieder om zichzelf te ontwikkelen. Waarin filosofie, ethiek, en zingeving een belangrijke rol spelen. Soms wordt daarom ook wel gesproken over de purpose economie, dat klinkt mij als een mooi ideaal.

Mijn missie is dan ook om een bijdrage te leveren aan een herstellende/purpose economie via regionale/ kleinschalige projecten. Eén van de mooie voorbeelden van sociale innovatie en een nieuw verdienmodel is bijvoorbeeld Gedeelde Weelde, een coöperatie van producenten en burgers die samen een supermarkt runnen. Ook Herenboeren, Boeren en Buren zijn mooie initiatieven waarbij burgers actief bezig zijn als ‘collega’ in de keten. Waarden als vrijheid, gelijkheid en broederschap krijgen daar betekenis.

In mijn vrije tijd beoefen ik graag yoga. Verder wandel ik met veel plezier in het Heuvelland en omstreken, ik zing, schilder, bak, kook met of voor vrienden en ben lid van een filosofische lees club en Slow Food. Qua vakanties: liefst op de fiets door Europa, het onbekende en de natuur tegemoet.

Aanraders qua leesvoer:
–  Goed eten, filosofie van voeding en landbouw, Michiel Korthals
–  Blauwe Economie, versie 2.0, Gunter Pauli
–  Economie, de wereld als één economie, Rudolf Steiner

null

Sanne Minten

Business Development Manager

M: +31 (0)6 24 60 35 96

E: sanne@bluehub.nl