Desiree Driesenaar

Blue Economy Expert

Duurzaamheid en communicatie, dat zijn de hoofdbestanddelen van mijn werk. Ik initieer projecten rondom Blue Economy, schrijf over techniek en duurzaamheid en coach sprekers voor het podium.

Bij BlueHub heb ik verschillende rollen en daar wordt ik blij van. Afwisseling, uitdaging en samenwerking zijn namelijk mijn motor. Soms ben ik marketeer, vooral voor hightech bedrijven. Andere keren ben ik sprekerscoach of schrijver, storyteller. En het leukste van alles vind ik mijn projecten als aanjager op het gebied van duurzaamheid en Blue Economy. Ik wil impact hebben en denk dat duurzame ontwikkeling gebaat is bij business kennis en ervaring. Zo creëren we samen die betere wereld waarin het niet alleen draait om geld, maar om waarde toevoegen, herstellende bijdrages leveren en communities bouwen waarin het fijn leven is. Mijn projecten zijn vaak internationaal, ik spreek en schrijf vloeiend Nederlands en Engels en word regelmatig gepubliceerd. Naast mijn projecten bij Blue Hub, initieer ik duurzame projecten in het Blue Economy netwerk en ben ik actief in communicatieprojecten. Ik werk graag voor bedrijven die de intrinsieke motivatie hebben om meer te doen dan alleen geld verdienen. Internationaal geef ik trainingen en lezingen over de praktijk van Blue Economy. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij TEDxVenlo waar ik sprekers coach om hun beste performance neer te zetten.

Inmiddels heb ik ruim 30 jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven. Ik heb deel uitgemaakt van management teams in Nederland en Engeland en heb de rol van consultant vervuld. Mijn laatste conventionele baan was die van internationaal marketing manager in een hightech bedrijf. In 2014 heb ik besloten mijn eigen werk te creëren en ben freelancer geworden.

Mijn hart ligt bij de natuur. Ik woon in een natuurgebied en geniet elke dag van het leven om me heen; planten en dieren in het bos en de meren. De natuur zit ingenieus in elkaar en ik zou graag zien dat de mensheid slim deel gaat uitmaken van die natuur, zodat business een bijdrage gaat leveren aan de planeet in plaats van te vernietigen. Daarnaast is mijn leven is niet compleet zonder familie, vrienden, muziek maken en fictie schrijven.

Desiree Driesenaar

Blue Economy Expert

M: +31 (0)6 11 18 40 01

E: desiree@driesenaar.nl

Een project waar Desiree aan gewerkt heeft:

Voor Blue Engineering schreef ik uitgebreide artikelen over technologie, die zijn gepubliceerd in relevante vakbladen.”

Projecten waar Desiree trots op is:

“Voor TEDxVenlo heb ik sprekers gecoacht om hun verhaal aan te scherpen en hun beste performance te geven.”