GLITCH
Innovatie in glastuinbouw
Innovatie in glastuinbouw
Een beredeneerd gebruik van fossiele energie is een absolute noodzaak om tot een duurzame samenleving te komen. GLITCH werd ingezet op de ontwikkeling van innovatieve energie-efficiënte en klimaatneutrale teelttechnieken en -systemen in de glastuinbouw.
De samenwerking bestond uit 13 Vlaamse en Nederlandse partners, elk met hun eigen expertise. Hoe konden zij door middel van co-creatie komen tot succesvolle, koolstofarme innovaties, die direct toegepast kunnen worden in de praktijk?
Binnen GLITCH was Bluehub verantwoordelijk voor alle externe communicatie en community building.
Alle resultaten die voortkwamen uit projecten, onderzoeken en proeven werden gedeeld met de brede agrofoodsector in zowel Nederland als Vlaanderen. Daarnaast werd gebouwd aan een innovatie-community: door het organiseren, faciliteren en managen van (digitale) bijeenkomsten en demonstraties werden er door middel van samenwerkingen innovaties verder doorontwikkeld.
GLITCH is uitgegroeid tot een rijke innovatie-community. Organisaties, overheden en (wetenschappelijk) onderwijs werden gedurende de looptijd geïnformeerd over de (praktische) mogelijkheden op het gebied van CO2 reductie.
Concreet hebben we onder andere een praktische webtool voor co-creatie gefaciliteerd, evenementen georganiseerd waarbij resultaten van GLITCH-onderzoeken centraal stonden en verzorgden we een continue stroom aan relevante content voor de agrofoodsector die op een innovatieve manier gepresenteerd werd. Het project GLITCH is eind mei 2021 afgerond.
“Zonder Bluehub zou GLITCH niet zijn wat het geworden is. Met haar expertise, inzet, goede ideeën en de daadwerkelijke realisatie daarvan is Bluehub een onmisbare partner gebleken binnen een gedegen innovatietraject. Door alle initiatieven die ter tafel kwamen, de kwaliteit die geleverd werd en de gerespecteerde deadlines kwamen zaken écht van de grond. En dat is een fijne basis om samen te werken.”
Bart van Calenberge | Projectleider GLITCH